
El gel sec és, simplement, diòxid de carboni en estat sòlid. Aquest compost té la particularitat de que passa directament d'estat gasós a sòlid i viceversa, és a dir, sublima. El punt de sublimació del CO2 és de -78ºC. Per aquest motiu no deixa residus líquids, i per això és molt utilitzat com a refrigerant. És la seva aplicació més freqüent, tot i que també es fa servir per a produir interessants efectes visuals, ja que sublima quan entra en contacte amb l'aire ( a temperatura ambient, lògicament), i produeix CO2 gasós; i també és emprat en l'àmbit informàtic, més concretament en l'overclocking (augmentar la velocitat i rendiment de l'ordinador).
Però al marge d'aquests usos, cal que aquelles persones que manipulin aquesta substància ho fagin amb les mesures de seguretat adequades per evitar accidents. Algunes d'elles són l'ús de guants tèrmics, l'emmagatzematge en recipients no hermètics (perquè sinó el gas s'expandiria i podria provocar el trencament del recipient), l'utilització en cambres ventilades i moltes altres.
Un curiós experiment amb aquesta substància, fent clic aquí
molt interesant!:D
ResponderEliminar